BAIXA EL PROGRAMA COMPLET

Quan arriba el bon temps donem la benvinguda a la Fira Gastronòmica de la Sénia. La fira, que enguany celebra  la seua 14a edició, s’ha convertit en una mostra gastronòmica de referència a les Terres de l’Ebre i la Taula del Sénia

Té els seus orígens al segle XVII, quan es ballaven danses al so del tabal i la dolçaina, i des de fa 30 anys es vincula amb la gastronomia, posant en valor l’olla de recapte i el pastisset. Actualment, ha evolucionat per esdevenir una mostra gastronòmica basada en la qualitat dels productes agroalimentaris, l’artesania i les tradicions.

A la Fira Gastronòmica gaudireu d’una extensa mostra d’expositors agroalimentaris, de la presència de xefs i pastissers de renom que realitzaran tallers i demostracions, de les tradicionals curses de cavalls i corregudes de burros, de la mostra d’oficis antics de l’entorn, de la Ruta de la Tapa Creativa i de les Jornades Gastronòmiques del Recapte.

GASTRONOMIA

EXCEL·LÈNCIA

marc balaguerL’aposta per la gastronomia de qualitat i l’excel·lència fa que  xefs i pastissers de renom visitin la fira per oferir-nos tallers i demostracions gastronòmiques. Comptarem amb Marc Balaguer (Premi al Millor Jove Pastisser d’Espanya 2015), Vicent Guimerà (xef del restaurant l’Antic Molí d’Ullecona), Atanasi Boix (productor de Tòfones de la Tinença de Benifassà) i Kiko Abella (restaurant La Siskeria de Benicarló)

DISSABTE 6 DE MAIG

  • 12.30h Demostració culinària a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona.
  • 13.30h Demostració culinària a càrrec d’Atanasi Boix, productor de tòfones de la Tinença de
  • 17.30h Demostració culinària a càrrec de Kiko Abella, gerent del restaurant de Benicarló “La Siskeria”

DIUMENGE 7 DE MAIG

  • De 17.00h a 20.00h Tallers d’elaboracions dolces a càrrec de Marc Balaguer i Josep Serra.

CREATIVITAT

Per segon any consecutiu celebrem el Concurs i Ruta de la Tapa Creativa on podreu degustar les propostes dels nostres restauradors en forma de tastets i entrar al sortegi d’un val de 100€ per a gastar en els comerços del poble.

A banda de gaudir dels sabors de la ruta i participar en l’elecció de les tres millors tapes d’aquesta edició, hi haurà un Concurs a Instagram on també podeu guanyar un val de 100€ per gastar als comerços del poble. Per a participar tan sols heu de penjar les vostres fotografies de les tapes acompanyades de les etiquetes #tapacreativa2017 #turismelasenia #igersebre.

  • Podeu realitzar la Ruta de la Tapa durant dos caps de setmana: els dies 29 i 30 d’abril i els dies 6 i 7  de maig.
  • El Concurs a Instagram estarà actiu entre els dies 29 d’abril i 14 de maig.

CONSULTA LES TAPES I ESTABLIMENTS PARTICIPANTS

BASES DEL CONCURS A INSTAGRAM

ruta de la tapaLES ARRELS

Les Jornades Gastronòmiques del Recapte, que coincideixen amb els dies de la fira, us ofereixen la possibilitat de degustar el plat més típic de la Sénia, l’olla de recapte. Si teniu previst anar a les curses de cavalls i burros gaudireu de dos euros de descompte en el menú del recapte.

  • Les Jornades del Recapte estaran actives els dies 6 i 7 de maig.

CONSULTA ELS MENÚS DEL RECAPTE

ARTESANIA

Els carrers del poble és converteixen en el marc idoni per acollir els nombrosos expositors de la mostra gastronòmica, arribats de les nostres terres i d’arreu de Catalunya per a mostrar els seus productes agroalimentaris, tots ells elaborats de forma artesanal

Al mateix temps hi trobareu una mostra d’oficis tradicionals de les nostres terres (pauma, fusta, terrissa) i la XVIII Trobada de Puntaires a la Sénia.

  • La Trobada de Puntaires es farà el diumenge 7 de maig pel matí

TRADICIÓ

Els visitants de la fira gastronòmica també podran gaudir d’un dels elements festius més singulars de la Sénia, les curses de cavalls i corregudes de burros. Les curses que s’organitzen de forma tradicional durant la Festa Major també se celebraran per segon any consecutiu durant la fira.

  • Les curses de cavalls i corregudes de burros es faran el diumenge 7 d’abril al matí.

MÚSICA

La música serà molt present durant la fira. El SÉNIAFEST encetarà la Fira Gastronòmica el divendres per la nit amb els grups ASPENCAT, BUHOS, MASCARATS, TOTEM I BEAC. El dissabte gaudirem de dansa al carrer, d’actuacions de dolçaines, de batucada i de la revetlla popular de Sant Gregori amb l’orquestra NUEVA ALASKA. La música també serà present l’últim dia de la fira amb el BALL DE VERMUT.